Voorbereiding op de bevalling tijdens weekendje weg

Ben je in verwachting en wil je graag nog een weekendje weg samen met z'n tweeën en je tegelijkertijd voorbereiden op de bevalling?

Dat kan! Als je verblijft op Vakantiepark Landal Duc de Brabant in de Brabantse Kempen kunnen we op het park afspreken dan kom ik naar je toe. Ik ben al meer dan 15 jaar zwangerschapsyogadocent en begeleid en adviseer met veel plezier aanstaande ouders betreft alles wat te maken heeft met de bevalling en geboorte van hun kindje.

Het is echt een hele leuke combinatie om nog een keertje samen weg te gaan en op een aantal momenten van je verblijf met mij af te spreken voor een aantal informatieve lessen. We gaan de volgende onderwerpen behandelen:

- Hoe blijf je ontspannen bij zoiets spannends als de geboorte van je kindje.
- Hoe kan je de weeën opvangen.
- Wat voor bevallingshoudingen zijn er.
- Hoe werkt pijnbestrijding.
- De fasen van de bevalling worden besproken.
- Hoe kan jouw partner je begeleiden.

- Tips over de kraamzorg en borstvoeding.

Omdat het privélessen zijn kunnen we er maatwerk van maken en kan ik ingaan op jullie persoonlijke situatie.

Ongeveer 5 kwartier rijden vanaf Den Haag, vlak onder Tilburg bij Hilvarenbeek ligt het Vakantiepark Landal Duc de Brabant in Diessen-Baarschot. Ik heb daar naast mijn werklocatie in Rijswijk bij Den Haag ook een locatie waar vanuit ik werk. Het is een mooie omgeving en het is ook mogelijk, als het weer het toelaat, om een deel van de lessen buiten in de natuur te volgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek hebben tijdens een wandeling. De natuur brengt je dichter bij jezelf en je wensen en gevoelens, zonder dat dit zweverig hoeft te worden kan dit een toegevoegde waarde hebben en het is gewoon fijn om buiten te zijn. Uiteraard kunnen de lessen ook binnen gegeven worden.

Duc de Brabant is een mooi park met verschillende soorten bungalows en ook hele leuke loghomes voor twee personen. De mooie houten huisjes voor twee personen hebben een badkamer met bubbelbad en een gezellige sfeer. Op het park is ook een mooi hotel, Auberge De Hilver, ook hier zou je kunnen boeken, je maakt dan ook gebruik van de faciliteiten van het vakantiepark. De kosten voor de huisjes en het hotel zijn vindbaar op de websites, zie onderaan deze pagina, de kosten wisselen per periode.

Hoe zou zo'n weekend (of een paar doordeweekse dagen) eruit kunnen zien:
Bij aankomst kunnen we een kennismakingsgesprek plannen, gezellig op een terras of tijdens een wandeling of in jullie huisje. De 2e dag kunnen er 2 lessen gepland worden, bijvoorbeeld 1 yogales, waarbij je goed leert ontspannen, iets dat je tijdens de bevalling natuurlijk ook kunt gebruiken. En een les met inhoudelijke info over de fasen van de bevalling. De 3e dag kunnen we ingaan op hoe je partner jou kan ondersteunen en al jullie vragen kunnen behandeld worden. Natuurlijk mag de planning ook anders zijn, dit doen wij in overleg. Als prijs indicatie kan je denken aan 2 of 3 lessen van 90 minuten en 1 les van 45 minuten met een totale vergoeding van rond de € 200,00. Als je zorgverzekeraar een vergoeding geeft voor een zwangerschapscursus dan kan je waarschijnlijk de rekening declareren. Deze kosten zijn exclusief het verblijf op het vakantiepark en andere kosten die je maakt zoals eten etc.

Neem vrijblijvend contact op met mij over data en tarieven.

Hartelijke groet en wellicht tot ziens in Het Brabantse land.
Voor info: petralemans@ziggo.nl of 06-38824988

Kijk voor het bungalowpark op www.landal.nl/parken/duc-de-brabant#filter:e30=
en voor het hotel op  https://www.aubergedehilver.nl/