Wat kan er wel!

Deze pagina is bijgewerkt op 9-3-2021
Helaas is de lockdown nog niet voorbij, we moeten nog meer geduld hebben daarom wil ik je laten weten wat er wel kan. De hieronder genoemde activiteiten kan en mag ik je wel aanbieden! Het zijn alternatieven tijdens de lockdown periode met aangepaste tarieven.
Heb je nog gemiste lessen staan die je wel betaald hebt, dan kunnen we dat verrekenen.

l Buitenlessen l Privélessen l Online lessen l Wandelingen l

Een buitenles:

Ik mag aan maximaal vier personen tegelijk buiten een les aanbieden. Buitenlessen zijn mogelijk op verschillende locaties, zoals bijvoorbeeld Landgoed Te Werve, Rijswijkse bos, Elsenburgerbos, Wilhelminapark, Effatha Park (Voorburg). Ik vind het momenteel nog te koud om een buitenles te geven waarbij je op je matje zit. Daarom is het een combinatie van lopen en oefeningen doen. Een buitenles kan er als volgt uit zien; starten met een stuk lopen en ondertussen losmaakoefeningen, schouders losmaken etc. Bij een boom of bankje kunnen we balansoefeningen doen en staande oefeningen. Weer een stuk lopen, genieten van de natuur, ademhalingsoefeningen doen en meditatieoefeningen, dat kan allemaal. Dit alternatief is een leuke manier om toch even iemand anders te ontmoeten, ervaringen te delen en gewoon even lekker buiten te zijn en te bewegen. De kosten zijn €  7,50 per persoon bij 4 personen, € 10,00 per persoon bij 3 personen, € 15,00 per persoon bij 2 personen, bij 1 persoon kost de les € 30,00. De les duurt 60 minuten.

Privéles bij jou thuis:

Je mag zelf thuis één persoon per dag ontvangen, dus dit is ook een optie. Ik mag dus bij jou thuis langskomen. Bij een privéles kan er indien van toepassing specifiek ingegaan worden op bepaalde problematiek. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld ademhalingsproblemen, slaapproblemen, lichamelijke klachten, burn-out klachten etc. Of je wilt gewoon een fijne yogales. Een privéles kan je ook doen met je partner of je zoon of dochter, leden van je eigen huishouden mogen meedoen. Een privéles duurt een uur en kost € 30,00. Bij van te voren boeken en betalen kosten 4 lessen € 110,00 in regio Rijswijk.

Online lessen:
Via de computer meedoen met een les via beeldbellen, ook wel videobellen genoemd. 
Dan krijg je les via Teams, wat eenvoudig te downloaden is en veilig is. Dit kan in een groep of als privéles. De volgende mogelijkheden zijn er:
1 op 1 Online privé yogales waarbij rekening gehouden wordt met jouw persoonlijke situatie en/of eventuele klachten.
Deze privéles is op afspraak op een door jou gekozen dag en tijd en kost € 25,00 voor 60 minuten.

In een groep Online yogales krijgen, één of twee keer per week op een vaste dag en tijd, ik geef nu les op maandag- en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Je hoeft elkaar niet te zien of te horen, je mag tijdens de oefeningen je microfoon en camera uitzetten, maar dit hoeft niet. Je hebt wel contact met de docent en indien gewenst dus met anderen uit de groep. Na afloop is er een contactmoment voor wie dat wil. De les kost € 9,00 voor 60 minuten. Mochten de zaallessen weer starten dan verhuist de Online les naar een andere dag bij voldoende interesse. 

Wandelingen:
Wandelcoaching

Ik ben wandelcoach en dat mag ook met maximaal vier personen tegelijk. Bij wandelcoaching betrek je de natuur in de situatie die je wilt bespreken. Dit werkt op een mooie manier.
De natuur helpt je om inzichten te krijgen, om zaken helder te krijgen. Het is helend om naar buiten te gaan en je te laten inspireren door wat de natuur je te vertellen heeft. Een boom, een pad, een bruggetje kan als metafoor dienen voor jouw situatie. Het is bijzonder om te ervaren wat de natuur je te vertellen heeft.
Stilte of meditatieve wandeling
Tijdens de stiltewandeling zijn we niet de hele tijd stil. Er wordt eerst één en ander uitgelegd en daarna gaan we lopen. Tijdens de wandeling komen bijna alle zintuigen aan bod en wordt je je bewust van de omgeving, de geluiden en de geuren van de natuur. Soms versnellen we de pas, soms loop je in je eigen ritme, er wordt ook veel vertraagd. Een deel van de wandeling zijn we stil, dit kan een bijzondere ervaring zijn. Loopmeditatie kan een onderdeel van een wandeling zijn, dit heet Kinhin en komt uit de Zen traditie. Je loopt heel langzaam en bewust met volledige aandacht voor elke stap en verandering, dit heeft een meditatieve werking. Je loopt om te lopen, niet om ergens aan te komen. Een mooie combinatie is een stiltewandeling en een loopmeditatie.
Bosbaden
Bosbaden is toch echt iets anders dan een gewone wandeling, wat natuurlijk ook heel fijn kan zijn. Het is op een bewuste wijze door een natuurlijke omgeving bewegen en met al je aandacht in het hier en nu zijn. Je pakt een tak op of ruikt aan een dennenappel, je wordt je bewust van alles wat leeft en groeit in de natuur. Soms neem je even een pauze tijdens de wandeling en leun je tegen een sterke boom. Het kan als een soort natuurtherapie gezien worden en heeft ook iets weg van mindfulness. Het is misschien ook hoe een kind onbevangen zonder oordeel de natuur kan bekijken en begrijpen. Na de wandeling, het bosbad, kan het fijn zijn om je ervaringen op te schrijven of te bespreken. Zweverig? Nee, hoor, valt erg mee.

Wandelingen zijn mogelijk op verschillende locaties. De kosten zijn € 30,00 p.p. bij 1 deelnemer, € 15,00 p.p. bij 2 deelnemers, € 10,00 p.p. bij 3 deelnemers en € 7,50 p.p. bij 4 deelenemers.

De tarieven die op deze pagina staan zijn lager dan de "gewone" tarieven en zijn voor particulieren.
De hoge tarieven zijn momenteel niet voor iedereen betaalbaar, vandaar het goedkopere tarief tijdens de lockdown periode. Ik kan dan toch een klein beetje inkomen verkrijgen of lessen die reeds betaald zijn compenseren en voor jou is het mogelijk om toch te bewegen op een alternatieve manier. Heb je nog gemiste lessen openstaan dan kan dit in overleg verrekend worden. Eventuele parkeerkosten op jouw locatie moet ik helaas doorberekenen.
Wil je informatie of meedoen stuur dan een email naar petralemans@ziggo.nl Of bel 06-38824988 of stuur mij een Whatsapp bericht.