Workshop Haiku schrijven

Na de kennismaking en uitleg gaan we naar buiten voor een korte wandeling. Tijdens de wandeling gebruiken we onze zintuigen, je kijkt, hoort, ruikt en voelt de omgeving. Je noteert of onthoudt al wandelend je indrukken en wordt geïnspireerd door de natuur. Terug op de locatie werk je deze notities uit in verschillende haiku’s.
Een Haiku, is een kort, niet-rijmend gedicht. De Haiku komt uit de Japanse dichtkunst en wordt geschreven in 3 regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Voorbeelden van hele bekende oude Haiku’s zijn:

Op een dorre tak,
is een kraai blijven zitten,
in de herfstavond.

Wadende vrouwen,
planten rijst, alles besmeurd,
behalve hun lied.

Van oorsprong is een haiku een natuurgedicht waarin de dichter zijn verwondering over het betreffende seizoen uitdrukt, met in de laatste regel een overpeinzing. Een haiku schrijven is een oefening in waarnemen in het ogenblik en dit beeldend verwoorden. In het Westen hebben we de ‘natuur eis’ losgelaten; haiku’s kunnen over van alles gaan, als de laatste regel maar een subtiele twist bevat. 

Waar:
Inspiratie doen we buiten op, een klein park geeft al voldoende inspiratie. Vanuit één van de hieronder door jou gekozen locaties gaan we naar buiten.
- Ottoburggebouw Oud Rijswijk
- Hotel Auberge De Hilver Diessen-Baarschot (Brabant)
- Brabant in mijn huisje in het bos
- Of op jouw locatie
- Andere locatie in overleg

Wanneer:
Deze workshop kan je boeken het hele jaar door op afspraak doordeweeks en in het weekend

Kosten:
Als de workshop wordt gegeven op jouw locatie is het goedkoper, omdat ik geen zaalhuur heb, dan is de prijs met 1 persoon € 50,00, met 2 personen € 25,00 p.p., met 3 of meer personen € 20,00 p.p., maximaal aantal personen in overleg. Zakelijk tarief in overleg.

Als de workshop wordt gegeven op een door mij gehuurde locatie komt er € 50,00 bij voor de zaalhuur. In mijn boshuisje komt er geen zaalhuur bij.
De prijs is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Je brengt zelf een pen een opschrijfboekje of schrift mee.

Docent:
Petra Lemans

Tijdsduur:
De workshop duurt 2 1/2 uur

Betaling:
Per bank op bankrekeningnummer: NL69 KNAB 0256783950 t.n.v. Petra Lemans o.v.v. workshop of contant. Nota voor jouw administratie is mogelijk.

Aanmelden voor deze workshop of info:
Wil je meedoen met deze workshop stuur een email: petralemans@ziggo.nl
Na aanmelding ontvang je een bevestiging per email.