Coronavirus

Status per 3 april 2020.

Wij houden rekening met de meest recente eisen van de regering. Wij hadden eerst begrepen dat wij tot 1 juni gesloten moeten blijven. Inmiddels is er voor mij wat onduidelijkheid, omdat sommige yogascholen zeggen dat zij misschien, als de maatregelen niet veranderen, tot 28 april gesloten blijven. Zelf denk ik dat het helaas zo zal zijn dat we weer nieuwe maatregelen zullen horen en dus een latere datum. Een week voor 28 april komt de regering in principe met een nieuwe datum, dat is nu de situatie.
De scholen zouden tot en met de meivakantie gesloten blijven. Stel dat het leven halverwege de maand mei weer een beetje normaler wordt, dan hebben we echt wel even tijd nodig om weer op een ontspannen manier te doen wat we deden. Als ik mij beperk tot de yogalessen, dan lijkt het mij zo dat mensen tijd nodig hebben om weer naast elkaar op een matje te gaan liggen om een yogales op een ontspannen manier te volgen.
En dan ga ik er nu van uit dat iedereen gezond en wel weer zijn activiteiten kan oppakken. Hierom laat ik de datum van 1 juni staan en hoop van harte dat we dan weer kunnen starten. Heb je bij ons een abonnement of 5-lessenkaart dan wordt je via de mail op de hoogte gehouden hoe wij als yogaschool daarmee omgaan. Voor vragen mag je me altijd mailen: petralemans@ziggo.nl
Ik wens een ieder veel sterkte en kracht!

Petra Lemans


Beste lezer,

Graag werken wij in de studio mee om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM en de GGD.
We snappen dat er vragen zijn, we hopen de belangrijkste vragen hieronder te beantwoorden.
De tekst hieronder is inmiddels aangepast, want was gemaakt toen er nog geen sprake was van sluiting. Mochten wij weer open gaan dan blijven een aantal maatregelen nog steeds, tot nader order, van kracht.

1. Wie kunnen beter wachten met het meedoen met de lessen?

Deelnemers die verkouden zijn, hoesterig, griepverschijnselen of koorts hebben moeten eerst helemaal vrij zijn van deze klachten. Daarnaast komen onze docenten ook niet wanneer ze zelf symptomen hebben. Indien van toepassing zal er een vervangende docent lesgeven.

2. Blijven jullie maatregelen hanteren in verband met de hygiƫne?

Ja, wij blijven extra schoonmaken. Dit betreft bijvoorbeeld veel aangeraakte dingen zoals deurgrepen. Op de balie en tafel staat een huiddesinfectiemiddel, we verzoeken dit te gebruiken voor je handen. Dit middel wordt in de gezondheidszorg gebruikt. Je spuit het op je handen, niet afdrogen, maar even de handen nat houden en laten inwerken, daarna laten drogen aan de lucht.
In de toiletten en kleedkamer zijn de handdoeken vervangen door papieren rollen. De yogamatten worden extra gereinigd door ons.

3. Wat kan je zelf doen?

Probeer fysiek contact te vermijden, geen handen geven, een glimlach mag altijd.
Was je handen goed en met regelmaat.
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
Gebruik papieren zakdoekjes, deze liggen ook in de studio.
Gebruik tijdens de lessen een eigen yogamat of een grote handdoek/baddoek die de mat helemaal bedekt. Draag sokken tijdens de lessen.

Laten we in elk geval positief blijven en elkaar respecteren en ook de verschillende manieren waarop mensen omgaan met een situatie als deze.
Zorg goed voor jezelf, neem voldoende rust en zoek afleiding door lekker te gaan wandelen of yoga oefeningen te doen.

Heb je nog vragen laat het ons alsjeblieft weten!

Met vriendelijke groet,
Petra Lemans en het docententeam