Bio

Opleidingen
Docent Baby-Yoga, Babymassage Nederland RGDB, Kwintsheul 2018
Docent Postnatale Yoga en Begeleiding, Samsara, Schiedam, 2017
Wandelcoaching, Atma Instituut, Amersfoort, 2016
Zwangerschapsmassage, Sterrenkind, Den Haag, 2015
Trainer PPEP4ALL, Zelfmanagement bij chronisch zieken, LUMC, 2014
Docent Yoga bij kanker, Samsara Bilthoven, 2013-2014
Docent Shantala (Baby) massage, Vakgroep Shantala Docenten, Amersfoort, 2006
Docent Zwangerschapsyoga, Unide, Den Haag, 1997-1999
Yogadocent, Yoga & Vedanta, Amsterdam 1993-1996

Bijscholingen
Zwangerschapsmassage, Wellness Instituut, Bleiswijk, 2017
Yoga Nidra, Maaike Chavanu, 2017
Elk jaar volg ik erkende bijscholingen.

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en ben lid van de Toetsingscommissie van deze vereniging. Ik ben oprichter en mede-eigenaar van Yogastudio Rijswijk.

Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met klassiek ballet en turnen en vanaf mijn 12de jaar Jazzballet. Vanaf mijn twintigste heb ik 5 jaar gedanst in een Braziliaanse dansgroep. Al dit gedans bleek later een goede voorbereiding te zijn geweest voor het beroep yogadocent wat ik sinds 1996 parttime uitoefen en sinds 2006 fulltime als zelfstandig ondernemer. Yogalessen geven is een mooi beroep. Ik vind het fijn om andere mensen te leren hoe zij hun lichaam soepel en fit kunnen maken door middel van yoga, maar wel met respect voor de eigen mogelijkheden en beperkingen.

Ik geef mijn groepslessen in Yogastudio Rijswijk op de Geestbrugweg. Ik heb in 1996 Yogastudio Rijswijk opgericht op een andere locatie en ben in 2011 gaan samenwerken met anderen omdat het bedrijf te groot werd om alleen te runnen. Na 7 jaar samenwerken op de Geestbrugweg heb ik mijn bedrijf in november 2017 gedeeltelijk afgesplitst en ben ik naast mijn werk in Yogastudio Rijswijk gestart met mijn eigen praktijk voor Yoga, Coaching en Zwangerschapsbegeleiding. Er is hierdoor een werkplek bijgekomen op de van Vredenburchweg, waar ik hoofdzakelijk privélessen en coachingsessies geef.

Inmiddels geef ik al weer 24 jaar les en doe dit nog steeds met veel plezier.
Na mijn 3-jarige basisopleiding Yoga heb ik diverse specialisaties gevolgd waaronder yoga bij kanker, zwangerschapsyoga, postnatale yoga en babymassage. Ik heb inmiddels aan veel verschillende doelgroepen les gegeven.

Sinds 2005 geef ik zwangerschapsyoga en ik heb inmiddels meer dan 2000 vrouwen (en partners) begeleid tijdens deze bijzondere fase van het leven.

Ook heb ik mij gericht op het positieve effect van yoga bij medische klachten, ziekten en bij stress en burn-out klachten. Ik heb mede hierom de trainingsopleiding gevolgd voor de zelfmanagement cursus PPEP, waarna ik in 2015 gestart ben met het geven van cursussen aan Parkinsonpatiënten en anderen met chronische ziekten.

Zien dat aandacht geven aan problematiek zowel lichamelijk als geestelijk heeft mij veel inzicht gebracht. Ik coach ook mensen met diverse problemen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren, ik ben ook wandelcoach en ga graag naar buiten, omdat de natuur zeker een toegevoegde waarde is. Wil je dit ervaren, neem vrijblijvend contact met mij op.

Je bent van harte welkom bij één van mijn lessen of sessies.

Petra Lemans

Wat yoga betreft is mijn visie: Yoga is niet op je hoofd staan, maar met beide benen op de grond.