Groepscursus Shantala Babymassage

Shantala babymassage is ontspanning voor jezelf en de baby. Het versterkt de band tussen jou en je kind. De massage stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling. Het kan darmkrampjes verminderen en huilen laten afnemen. En bevordert het langer en dieper slapen.
De Shantala-massage, die eenvoudig te leren is, activeert zowel je eigen zintuigen als die van de baby. Je kunt bij mij een privéles volgen of deelnemen aan een cursus van 1 of 2 lessen in een groep. 

Wat doen we o.a. tijdens de les(sen):

* natuurlijk leer je om je kindje te masseren
* ontspanningsoefeningen voor je kindje
* er worden thema's behandeld zoals basisbevestigend dragen
* uitwisselen van ervaringen met andere cursisten tijdens de groepsles

De cursus bestaat uit 1 of 2 lessen van 1 1/2 uur. 
In de eerste les masseren we de borst, handjes en armpjes, buik, voetjes en beentjes. In de tweede les herhalen we dit en masseren we ook de rug en het gezichtje.
 
Voor wie:

De groepscursus en privélessen zijn bestemd voor moeders of vaders (of andere verzorgers) met een baby vanaf ongeveer vijf/zes weken tot zeven/acht maanden.

Contra-indicaties:
Er mag niet gemasseerd worden als de baby koorts heeft. Direct na een vaccinatie wordt masseren afgeraden.

Cursusdata:
Op dit moment zijn er geen cursussen gepland. Wil je de nieuwe data weten, stuur mij dan even een email:
petralemans@ziggo.nl 

Cursustijden:

in overleg

Leslocaties:
Yogastudio Rijswijk/Praktijk Petra Lemans, Geestbrugweg 38, Rijswijk

Kosten groepsles:
De cursus in een groep van 2 lessen kost € 45,00. Dit is inclusief thee/water, massageolie tijdens de les(sen) en hand-out. Vanaf 3 deelnemers start er weer een cursus. Kan je alleen 1 ochtend meedoen dan betaal je € 25,-.


Betaling:

Per bank op bankrekeningnummer: NL69 KNAB 0256783950 t.n.v. Petra Lemans o.v.v. babymassage of contant.

Vergoeding:
Babymassage wordt soms vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk het even na in je polisvoorwaarden. Indien van toepassing ontvang je van mij een nota die je kunt declareren. Ik ben aangesloten bij de landelijke Vakgroep Shantala Docenten, www.shantala.nl
Mijn lidnummer is 1555.

Kadobon:

Wil je een massage of les kado geven? Leuk idee! Ik verkoop ook kadobonnen.

Aanmelden/afspraak of info:
Wil je meedoen met de cursus, informatie of een privéles afspreken, bel dan met Petra: 0638824988 of stuur een email: petralemans@ziggo.nl

Praktisch:
Tijdens de lessen draag je makkelijke kleding die niet te warm is en sokken.Graag een badlaken, handdoek of kraammatrasje en een badcape meebrengen. Tijdens de les kan je indien nodig de baby verschonen of voeden.

Eigen groep in de zaal of bij jou thuis:
Wil je zelf een groepje samenstellen met vriendinnen of wil je de cursus bij jou thuis geven? Dat kan ook! Vanaf 3 aanmeldingen kan dat. Laat het mij even horen dan kijken we naar de mogelijkheden.

Babymassage is een waardevol geschenk aan jezelf en je baby!