Zwangerschapsmassage

Pure ontspanning l Tijd voor jezelf l Ontspanning voor lichaam en geest l

Je kunt bij mij terecht
voor een zwangerschapsmassage of een massage na je bevalling (postnatale mama massage). De massages geef ik in mijn praktijkruimte op de Geestbrugweg 38 in Rijswijk en op dinsdag en donderdag bij Centrum voor Health & Wellness in Wateringen. De massage wordt gegeven op een speciaal ontworpen tafel voor zwangere vrouwen, deze heeft speciale uitsparingen voor buik en borsten. Hierdoor kan je op je buik liggen, wat ook wel weer eens fijn kan zijn, op je zij liggen kan natuurlijk ook. Op beide locaties, in Rijswijk en Wateringen, staat een speciale zwangerschapsmassagetafel.
tafel
Massage zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en maakt daarnaast feelgood hormonen aan als endorfine en oxytocine. 

Het is heerlijk om een uurtje ontspanning te ervaren als je in verwachting bent en massage kan ook verlichting geven bij bepaalde klachten, waaronder

 • rugklachten
 • bekkenklachten
 • verminderde bloedcirculatie
 • hoofdpijn
 • misselijkheid
 • vermoeide of onrustige benen
 • beenkrampen
 • slaapproblemen
 • vocht vasthouden
 • stress/spanning rondom de bevalling of kraamtijd

  De massage die ik geef is rustig en niet intensief en bevordert de totale ontspanning van lichaam en geest. Er wordt niet intensief op de spieren gemasseerd, het zijn meer strijkingen die zorgen voor ontspanning. De zwangerschapsmassage kan vanaf de 14e week tot en met de uitgerekende datum gegeven worden. Massage kan ook helpen om de bevalling op gang te laten komen, als je voorbij de uitgerekende datum bent.
   

Contra-indicaties
Er mag niet gemasseerd worden bij koorts, griep of ernstige verkoudheid en/of vóór de 14e week van de zwangerschap. Wij hanteren het Corona protocol voor contactberoepen.

Kosten

De massage duurt 60 minuten en kost € 59,00

Korting
Volg je zwangerschapsyoga bij mij dan krijg je € 10,00 korting. Heb je bij mij een zwangerschapsmassage gedaan dan krijg je 1 keer korting op de postnatale mama massage, deze kost dan € 49,00). Volg je lessen bij Solide Yoga in Wateringen dan kost de massage ook maar € 49,00.

Praktisch

Breng een grote handdoek/badlaken mee naar de praktijk. Tijdens een kort intakegesprek stemmen we samen af wat je wel en niet prettig vindt betreft de massage. Wil je een hele lichaamsmassage inclusief, handen, voeten, gezicht en buik of wil je iets niet. Jouw wensen staan hierbij uiteraard voorop.

Afspraak maken
Om een afspraak te maken kan je bellen met Petra: 0638824988 of stuur een email: petralemans@ziggo.nl

Cadeaubon
Ik verkoop ook cadeaubonnen, heel leuk als cadeau op een babyshower of afscheid van je collega als het zwangerschapsverlof ingaat, kijk op cadeaubon.

Opleiding
Ik heb mijn massageopleiding gevolgd bij Coby de Jong van Sterrenkind in Den Haag.
Bijscholingen volg ik bij diverse instituten.

Betaling
Na de massage per bank op bankrekeningnummer: NL69 KNAB 0256783950 t.n.v. Petra Lemans o.v.v. massage of contant of via een tikkie.