Groepscursus Yoga voor Zwangeren 10 lessen

Momenteel geef ik op woensdagmiddag en vrijdagmiddag een cursus van 3 lessen van 2 uur. Tijdens deze lessen leer je alles wat nuttig is om je op je bevalling voor te bereiden. Kijk verder voor alle info op zwangerschapsyoga.
De cursus van 10 lessen wordt op dit moment nog niet gepland in verband met ons aangepaste lesrooster door het Corona virus.


Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Het is leuk en zinvol om je goed voor te bereiden op de bevalling en geboorte van je kind. Wij bieden een volledige zwangerschapscursus aan op basis van yoga. De cursus, Yoga voor Zwangeren, wordt geadviseerd door de verloskundigenpraktijken. Er zijn 8 lessen vóór de bevalling en 2 lessen na de bevalling. Voor de indeling van de lessen wordt er een groepje samengesteld van dames die in dezelfde periode zijn uitgerekend. Je ziet op het schema de data van de eerste 8 lessen, vóór de bevalling.

Hieronder staat het lesschema voor de komende maanden:

 Bevallingsmaand  Jaar  Cursusdag  Lestijden  Lesdata
 maart/april  2020  dinsdag  19.00-20.30    7/1  t/m   3/3
 april/mei  2020  maandag  19.00-20.30   27/1 t/m 23/3
 juni/juli ***  2020  dinsdag  19.00-20.30   17/3 t/m 19/5 ***
 augustus/september   2020  maandag  19.00-20.20   8/6 t/m 27/7 
 oktober  2020  dinsdag  19.00-20.30   18/8 t/m 8/9 *
 november/december  2020  maandag  19.00-20.30   24/8 t/m 12/10
 december/januari  2021  maandag  19.00-20.30   26/10 t/m 14/12

*** In verband met het Coronavirus is de datum van deze cursus gewijzigd en/of vervallen. Neem per email contact met mij op hierover.

Hieronder lees je wat de inhoud is van de lessen vóór de bevalling:
Les 1: Kennismakingsles met informatie en basis-oefeningen
Les 2: Bekkenbodemspieren, yoga- en ontspanningsoefeningen
Les 3: Ademhalings-, yoga- en ontspanningsoefeningen
Les 4: Yoga-oefeningen en theorie; de eerste fase van de bevalling
Les 5: Yoga-oefeningen en theorie; de tweede fase van de bevalling
Les 6: Yoga-oefeningen en theorie; de derde fase van de bevalling
Les 7: Partnerles, opvangen van weeën en bevallingshoudingen
Les 8: Borstvoeding, kraamtijd, oefeningen en afsluiting
* Korte cursus 18/8 t/m 8/9 i.v.m. zomerperiode, 4 lessen voor de bevalling en 2 na de bevalling, aangepast tarief € 100,00.
Na de bevalling volg je de volgende lessen:
Les 9: Reünie met de moeders en baby's, datum en tijd in overleg ongeveer 1 maand nadat de laatste van de groep is bevallen. (120 minuten)
Les 10: Babymassageles, deze les volg je vanaf 6 weken na de bevalling.
Tot ongeveer 8 maanden na de bevalling kan je meedoen, de komende data in 2020 ontvang je van mij per email.

baby in kring Terugkomochtend

Waarom een cursus Yoga voor zwangeren volgen?
Door middel van yoga-oefeningen leer je te vertrouwen op je gevoel en je lichaam, want bevallen is uiteindelijk een natuurlijk proces. De cursus helpt je om een balans te vinden tijdens de vele veranderingen die je lichaam ondergaat. Zwangerschapsyoga is je geestelijk en lichamelijk voorbereiden op de bevalling en de komst van je kind. Verloskundigen, gynaecologen en bekkenbodemfysiotherapeuten adviseren om goed te blijven bewegen tijdens je zwangerschap. Je krijgt minder fysieke klachten en herstelt sneller van je bevalling. De lessen zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht ervaring met yoga of conditie. We doen oefeningen en ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen aangepast aan je zwangere lichaam.

Het is prettig om tijdens de zwangerschap tijd voor jezelf en de baby te hebben, waarin je leert hoe je de zwangerschap op een prettige en ontspannen manier kan beleven.
Na de bevalling kom je nog een keer samen met de moeders en baby's van jouw groep, zij hebben vaak dezelfde ervaringen die je kunt delen, dit is een toegevoegde waarde in een bijzondere periode van je leven. Bij deze cursus volg je ook een les Babymassage, hierdoor bieden wij een volledig programma aan, dat geadviseerd wordt door verloskundigenpraktijken uit de regio.

Partnerles: In de partnerles wordt aandacht besteed aan hoe je als partner je vrouw of vriendin kunt ondersteunen tijdens de zwangerschap en het geboorteproces, door gezamenlijke ademhalingsoefeningen en massage. Er wordt praktische informatie gegeven over het gehele bevallingsproces en ontsluitings- en pershoudingen worden behandeld.  

Terugkomochtend

Terugkomochtend met moeders en baby's, terugkijken op de bevalling en de kraamtijd en de baby's bewonderen.

Kosten:
De cursus van 10 lessen kost € 180,00, inclusief partnerles, terugkombijeenkomst, babymassageles en informatie op papier.

Vergoeding:
Indien gewenst ontvang je van mij een nota die je kunt declareren bij je zorgverzekeraar.
Diverse zorgverzekeraars vergoeden cursussen en sessies op het gebied van gezondheid geheel of gedeeltelijk, het ligt eraan hoe je verzekerd bent. Raadpleeg voor meer informatie de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Soms vraagt de zorgverzekeraar een andere datum op de nota, indien gewenst passen wij dit aan. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Cursusadres:
Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk

Aanmelden:
Via contact op deze website aanmelden of mailen naar petralemans@ziggo.nl

Na aanmelding ontvang je per email een bevestiging.

Privélessen Zwangerschapsyoga:
Naast het volgen van een cursus is het mogelijk om je voor te bereiden met privélessen, soms zijn één of twee lessen al genoeg. Dit kan met of zonder partner. Als je geen tijd hebt om een hele cursus te volgen of je hebt geen behoefte aan een les in een groep dan kan dit een goede oplossing zijn.
Als je al een keer bevallen bent en je het theoretische stukje informatie wilt overslaan kan dit ook een reden zijn om je individueel voor te bereiden. Ook bij de privélessen is het mogelijk dat de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoedt. Kijk bij tarieven voor verdere informatie.