Coaching

Hoe werkt het?
Coaching/Counseling is in tegenstelling tot een behandeling van een psycholoog, een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening. Gemiddeld zijn er 2 tot 6 sessies van minimaal een uur nodig om het gewenste doel te bereiken. Een coach is niet iemand die oplossingen aandraagt, maar iemand die je helpt om de oplossing in jezelf te vinden. Als coach begeleid ik jou hierbij en samen zoeken we naar jouw antwoorden die kunnen bijdragen 
aan een positieve verandering in jouw leven.

Methode en doel: 
Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen, dit kan onder andere zijn gesprek, yogaoefeningen, meditatie, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, mindfulness, visualisatie. Deze werkvormen zijn erop gericht om beter te leren voelen, beter te ademen en beter te concentreren, zodat je je gevoelens en keuzes beter leert begrijpen.
Als je je bewust bent van wat je voelt en vindt, dan kan je ook betere keuzes maken en dingen in je leven veranderen en/of accepteren.
Door je grenzen en beperkingen te leren kennen en accepteren, word je je ook bewuster van je kansen en mogelijkheden.
De coachingsessies kunnen plaatsvinden in de praktijkruimte of buiten in het Rijswijkse Bos, Landgoed Te Werve of indien gewenst op een andere locatie.

Mijn manier van werken is gebaseerd op yoga, balans brengen tussen lichaam en geest. Wat je denkt en voelt kan veel van elkaar verschillen, dat is niet erg, maar kan wel klachten veroorzaken.
Als je beter in balans bent verminderen stress gerelateerde klachten.
Uiteindelijk werk je zelf aan je herstel of acceptatie, je krijgt van mij alleen maar handvatten aangereikt om op een positieve manier je leven weer op te pakken en bij te sturen zodat je weer energie en kracht voelt stromen en weer kunt genieten van het leven. Wat er ook op je pad komt, het gaat er om hoe je er mee omgaat en daarin kan je jezelf trainen en leren hoe je het leven leuk houdt en/of leuker kunt maken.

Je hebt geen ervaring nodig met yoga of meditatie, ook al weet je hier niets van, dan is dat geen probleem.

Bij welke klachten of problematiek?
(Yoga) coaching/therapie kan je helpen bij:
rug- en nekklachten
burn-out of stressklachten
lichamelijke (spannings)klachten
traumaverwerking
depressieve gevoelens
ademhalingsproblemen
(chronische) hyperventilatie
slaapproblemen
slaapapneu
vruchtbaarheidsproblemen
overgangsklachten
angst en onzekerheid rondom de bevalling
postnatale teleurstelling of depressie
rouw en verlies (rondom geboorte)
overbelasting als mantelzorger
acceptatie en omgaan chronische ziekte
herstellen na kanker
midlifecrisis
spirituele vragen/levensvragen

Het is mogelijk na een persoonlijk traject in te stromen in één van mijn groepslessen of in één van de lessen van mijn collega’s.

Er zijn verschillende doelen die je kunt stellen, maar je werkt in elk geval aan de verbetering van de kwaliteit van je leven.

Praktische informatie
Indien gewenst maken we eerst telefonisch kennis.

Een coachingssessie duurt gemiddeld 60 minuten.

Kosten

Sessie in de praktijk 60 minuten € 65,00
5 sessies € 300,00
Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de sessie. Mocht je je niet afmelden of te laat afmelden dan ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
Betalingen contant of per bank, er is geen pinautomaat aanwezig. Indien gewenst ontvangt u een factuur. 
Loopt het traject via uw werkgever, dan starten we na akkoord van de werkgever met het maken van de eerste afspraak en ontvangt de werkgever de factuur.

Afspraak maken
Telefonisch 06-38824988 of per E-mail: petralemans@ziggo.nl