Info Petra Lemans

Naast mijn opleiding tot erkende yogadocent die ik gevolgd heb van 1993 tot 1996, bij de Stichting Yoga en Vedanta (nu: Yoga Academie Nederland) te Amsterdam, heb ik diverse andere opleidingen gevolgd. Voordat ik yogalessen ging geven heb ik met veel plezier gewerkt in verschillende branches, bij o.a. Holland International (TUI), Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Sociaal-economische Raad (SER), Hollandse Betongroep (HBG/HAM), Infotheek (IT), Taat & De Regt en in de zorg bij Rosenburg/Parnassia.

Overal heb ik veel ervaring opgedaan, het heeft mij gevormd tot iemand die met veel enthousiasme en flexibiliteit zich kan bewegen in allerlei situaties. Vanaf 2006 ben ik zelfstandig ondernemer en dat bevalt goed. Inmiddels geef ik al weer 28 jaar lessen zowel individueel als aan groepen. Ik heb meerdere jaren introductielessen Yoga gegeven bij de cursus Pensioen in Zicht (PIZ). Als trainer sta ik graag voor verschillende doelgroepen, vaak in de wereld van zorg en welzijn. 

Yogales geven is een mooi beroep. Ik vind het fijn om andere mensen te leren hoe zij hun lichaam soepel en fit kunnen maken door middel van yoga, maar wel met respect voor de eigen mogelijkheden en beperkingen. Ik geef mijn lessen in een mooie zaal in het Ottoburggebouw in Oud Rijswijk. Naast Hatha yoga geef ik zwangerschapsyoga, babymassage en coach ik buiten in de natuur als wandelcoach. Ook organiseer ik retreats, in binnen- en buitenland en begeleid ik wandelingen.

Wil je van mijn diensten gebruik maken of heb je vragen laat het me gerust horen, graag tot ziens!

Opleidingen
Wandelbegeleider 1 KWBN, Zoetermeer 2024
Momenteel (2023) in opleiding voor HSP coach bij Civas
Docent Slaaplekker Massage voor baby's, Babymassage Nederland, Online 2021
Docent Baby-Yoga, Babymassage Nederland RGDB, Kwintsheul 2018
Docent Postnatale Yoga en Begeleiding, Samsara, Schiedam, 2017
OutdoorLifecoaching/Wandelcoaching, Atma Instituut, Amersfoort, 2016
Zwangerschapsmassage, Sterrenkind, Den Haag, 2015
Trainer PPEP4ALL, Zelfmanagement bij chronisch zieken, LUMC, 2014
Docent Yoga bij kanker, Samsara Bilthoven, 2013-2014
Docent Shantala (Baby) massage, Vakgroep Shantala Docenten, Amersfoort, 2006
Docent Zwangerschapsyoga, Unide, Den Haag, 1997-1999
HBO Yogadocent, Yoga & Vedanta, Amsterdam 1993-1996
MBO Middle Management, Instituut voor Sociale Wetenschappen, 1990-1992
MBO Nevi, Inkoop en Logistiek, 1989
MBO School voor Mode en Kleding, Den Haag, 1980-1982
MAVO 4, Marianto Mavo, Rijswijk, 1977-1980

Ik ben lid van de Koninklijke Wandelbond NederlandVereniging Yogascholen Nederland en de Vereniging Yogadocenten Nederland en ben vanaf 2015 tot en met 2021 lid geweest van de Toetsingscommissie van de Vereniging Yogadocenten Nederland.