Wie is Petra Lemans

Ik stel me graag aan u voor.

Ik ben geboren op 8 augustus 1963 in Rijswijk, ik ben getrouwd en heb een zoon van 20 jaar.
Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met klassiek ballet en turnen en vanaf mijn 12de jaar Jazzballet. Vanaf mijn twintigste heb ik 5 jaar gedanst in een Braziliaanse dansgroep. Al dit gedans bleek later een goede voorbereiding te zijn geweest voor het beroep yogadocent dat ik sinds 1996 parttime uitoefen en sinds 2006 fulltime als zelfstandig ondernemer.
Hiervoor heb ik 24 jaar gewerkt in allerlei branches o.a. bij Holland International (TUI), Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Sociaal-economische Raad (SER), Hollandse Betongroep (HBG/HAM), Rosenburg/Parnassia en in de Horeca.
Yogalessen geven is een mooi beroep. Ik vind het fijn om andere mensen te leren hoe zij hun lichaam soepel en fit kunnen maken door middel van yoga, maar wel met respect voor de eigen mogelijkheden en beperkingen.
Ik geef mijn groepslessen yoga in Het Ottoburggebouw in Oud Rijswijk. Ik heb in 1996 Yogastudio Rijswijk opgericht in de Schoolstraat en ben in 2011 gaan samenwerken met andere docenten, omdat het bedrijf te groot werd om alleen te runnen.

Na 7 jaar samenwerken op de Geestbrugweg heb ik mijn bedrijf in november 2017 gedeeltelijk afgesplitst en ben ik naast mijn werk in Yogastudio Rijswijk gestart met mijn eigen praktijk voor Yoga, Coaching en Zwangerschapsbegeleiding. Vanaf 1 juli 2020 ben ik in verband met de 1,5 meter afstand op zoek gegaan naar een grote zaal en heb deze gevonden in Het Ottoburggebouw. 
Sinds 2005 geef ik ook zwangerschapsyoga en ik heb inmiddels meer dan 3500 vrouwen (en partners) begeleid tijdens deze bijzondere fase van het leven. Helaas hebben wij in december 2020 onze eigen yogastudio op de Geestbrugweg moeten sluiten in verband met de veranderingen door Corona.

Ik ben ook wandelcoach en begeleid mensen met diverse problemen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Je bent van harte welkom bij één van mijn lessen of wandelingen. Ook organiseer ik yoga-wandelweekenden in Brabant, iets wat ik erg leuk en inspirerend vind.

Opleidingen
Docent Slaaplekker Massage voor baby's, Babymassage Nederland, Online 2021
Docent Baby-Yoga, Babymassage Nederland RGDB, Kwintsheul 2018
Docent Postnatale Yoga en Begeleiding, Samsara, Schiedam, 2017
OutdoorLifecoaching/Wandelcoaching, Atma Instituut, Amersfoort, 2016
Zwangerschapsmassage, Sterrenkind, Den Haag, 2015
Trainer PPEP4ALL, Zelfmanagement bij chronisch zieken, LUMC, 2014
Docent Yoga bij kanker, Samsara Bilthoven, 2013-2014
Docent Shantala (Baby) massage, Vakgroep Shantala Docenten, Amersfoort, 2006
Docent Zwangerschapsyoga, Unide, Den Haag, 1997-1999
Yogadocent, Yoga & Vedanta, Amsterdam 1993-1996
MBO diploma Middle Management, Instituut voor Sociale Wetenschappen, 1990-1992
Nevi, Inkoop en Logistiek, 1989
MBO School voor Mode en Kleding, Den Haag, 1980-1982
MAVO 4, Marianto Mavo, Rijswijk, 1977-1980

Bijscholingen
Zwangerschapsmassage, Wellness Instituut, Bleiswijk, 2017
Yoga Nidra, Maaike Chavanu, 2017
Elk jaar volg ik erkende bijscholingen.

Ik ben lid van de Vereniging Yogascholen Nederland en de Vereniging Yogadocenten Nederland en ben vanaf 2015 tot en met 2021 lid geweest van de Toetsingscommissie van de Vereniging Yogadocenten Nederland.


Wat yoga betreft is mijn visie: Yoga is niet op je hoofd staan, maar met beide benen op de grond.