Outdoor Zwangerschapscoaching

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Het is fijn om je goed voor te bereiden op de bevalling en alles wat er komen gaat. Als je voor een zwangerschapscursus verzekerd bent zal je zorgverzekeraar ook privélessen en outdoor zwangerschapscoaching vergoeden. De lessen worden buiten gegeven, al wandelend in de natuur. We praten samen over de komende bevalling en als het niet je eerste bevalling is kunnen we ook terug kijken naar voorgaande bevallingen. Met één of twee afspraken voor jezelf en/of met je partner kan je al goed voorbereid zijn.

Waarom buiten
Buiten in de natuur zijn heeft een toegevoegde positieve waarde. Je loopt met elkaar op een ontspannen manier te praten, het is dynamisch in plaats van een statische situatie waarbij je allebei op een stoel tegenover elkaar zit. Je zintuigen nemen de omgeving waar, terwijl je door te lopen (te aarden) toch dicht bij jezelf blijft. Het heeft letterlijk en figuurlijk iets luchtigs, waardoor zwaardere onderwerpen lichter worden. Ook buiten kunnen we oefeningen doen bijvoorbeeld zittend op een bankje of op een liggende boomstam.

Wat bespreken/doen we

We bespreken alles wat te maken heeft met de bevalling en je kunt al je vragen stellen. We behandelen ook de fasen van de bevalling, het opvangen van de weeën, pershoudingen, wat je partner voor je kan betekenen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en kunnen er, omdat het privélessen zijn, maatwerk van maken. Na deze lessen zie je vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Meestal zijn we 5 kwartier bezig.

Ook bij een tweede of volgende bevalling is het zinvol om je voor te bereiden.

Wanneer
Ik adviseer je om ruim op tijd een afspraak te maken voor de coaching, zodat deze kan plaatsvinden tussen week 30 en 35 van je zwangerschap, het liefst voor week 37. Ik werk op afspraak en kan de hele week ook in het weekend. Omdat ik een druk werkschema heb, adviseer ik om tijdig te bellen voor een afspraak.

Waar
Op landgoed Te Werve in Rijswijk, maar mag ook op een andere locatie. Ik werk ook in Brabant bij Hilvarenbeek.

Kosten
Een privéles/wandeling kost € 55,00 en is inclusief informatie op papier. Je krijgt een nota die je kunt declareren. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een deel van de lessen bij aanvullende verzekering, informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

Wil je informatie of je aanmelden stuur dan een email: petralemans@ziggo.nl of bel mij op: 06-38824988.