Waarom Yoga?

Yoga is leuk om te doen en geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Iedereen, jong en oud, lenig of niet lenig kan yoga beoefenen.
Hieronder een aantal redenen waarom je yoga zou kunnen gaan doen:

Lichaam en geest in balans brengen
Yoga brengt balans in wat je voelt en denkt, maakt een verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor leer je beter je grenzen kennen en respecteren. Zowel op de werkvloer als in privésituaties kan je hier veel profijt van hebben. Hoe meer alles in balans is hoe beter je je voelt en hoe gezonder je zult zijn.

Geeft ontspanning
Yoga beïnvloedt het lichaam positief door het aanmaken van endorfine en oxytocine, ook wel 'feel good' hormonen genoemd. Het aanmaken van het stress hormoon cortisol wordt verminderd. Hierdoor ontstaat een ontspannen gevoel voor lichaam en geest.

Verbetering lichamelijke conditie
Yoga verbetert ook de werking van de bloedsomloop. Versterkt je spieren en maakt je fitter. Zelfs lichte yoga oefeningen kunnen je hartritme verlagen, je uithoudingsvermogen verhogen, de spijsvertering verbeteren en de zuurstofopname in je bloed verbeteren. Dus ook voor sporters is yoga een waardevolle aanvulling.

Verbetering geestelijke conditie
Yoga verzacht ook symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid. Ook bij rouwverwerking kan yoga helpen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat yoga als therapie zeer effectief kan zijn.

Verbetering ademhaling
Tijdens de lessen is er ook aandacht voor de ademhaling. Je leert bewuster en rustiger te ademen. Hiermee kun je hyperventilatie en andere ademhalingsproblemen voorkomen of verminderen.

Verbetering slapen
Na een avondles zal je waarschijnlijk dieper slapen. Maar ook als je op een willekeurig moment één keer per week een les volgt zal je merken dat yoga je slaapgedrag positief beïnvloedt. Ook bij slaap-apneu kan yoga de klachten verminderen!

Vermindering en voorkomen van klachten
Yoga helpt je om je beter te voelen en pijn te verminderen als je rug- of nekklachten, hoge bloeddruk, slaapklachten of hoofdpijn hebt. Huisartsen en specialisten verwijzen tegenwoordig steeds vaker door naar yogascholen, ook bij RSI en burn out klachten, maar gelukkig ook in een eerder stadium als preventie.

Beter omgaan met chronische ziekten
Ook bij chronische ziekten zoals Parkinson, reuma, diabetes, astma, kanker of artrose kun je baat hebben bij yoga. Het maakt je mentaal en lichamelijk sterker en flexibeler, waardoor je beter leert omgaan met de beperkingen van het ziek zijn.

Herstel na Corona
Spieren versterken, weer goed kunnen ademen, uithoudingsvermogen verbeteren, mentaal en geestelijk weer sterk worden dat je bereik je ook door het doen van yoga. De psychische naweeën krijgt u ook weer onder controle door een wekelijkse les yoga.

Verbetering kwaliteit van leven Door het beoefenen van yoga wordt je je bewuster van jezelf en je omgeving. Je kunt hierdoor betere keuzes maken. Je zult je rustiger gaan voelen en meer controle krijgen over je leven en kunnen loslaten wanneer dat beter voor je is. Hierdoor zal je meer kunnen genieten van het hier en nu. Het is fijn om de dingen van de dag even los te laten en een uurtje voor jezelf te hebben.

Losse proefles uitproberen? 
Natuurlijk kan je een losse proefles volgen, deze is gratis en vrijblijvend. Kijk bij lesrooster
voor de mogelijkheden.

Voor aanmelden en info: petralemans@ziggo.nl